Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

Workshop Solfège

Workshop Solfège

Vind jij het moeilijk om ‘zo even uit het niets’ een toon te treffen vanaf een andere toon? En die alvast in je hoofd te ‘horen’ zodat je ‘m kunt zingen of spelen? Of kun je niet makkelijk melodieën onthouden? Dan gaat deze workshop je ontzettend veel brengen! In de workshop Solfège leer je om de afstanden tussen noten goed in te schatten ‘op oor’ en trefzekerder te worden. Je leert ze herkennen en zingen. Zo kun je makkelijker met andere muzikanten communiceren, en begrijp je bijvoorbeeld je docent, dirigent of orkestleider beter. Het is een essentieel hulpmiddel voor muzikanten om hun muzikale gehoor en vocale precisie te ontwikkelen.

Cursus-inhoud

In de Muziekfabriek ‘solmiseren we niet’. Dat wil zeggen dat we niet met “Do-Re-Mi-Fa-So-La-Tie-Do” werken, al kent iedereen dat rijtje waarschijnlijk wel. Uit de leuke musical “The Sound of Music’ bijvoorbeeld.

Wat we wèl gaan doen is: 

  • hoger en lager horen en automatiseren;
  • tonen en toonafstanden een naam geven (zoiets als centimeters, decimeters, meters, maar dan in muziekjargon);
  • luisteren naar de afstanden (intervallen) en die benoemen;
  • afstanden kiezen en daar ‘in springen’ (intervallen treffen);
  • beginnetjes van songs analyseren;
  • zingen van bladmuziek met liedjes die je mogelijk wel én die je mogelijk niet kent;
 

Deze cursus is bedoeld voor mensen met al een beetje muzikale voorkennis. We geven ‘m het liefste aan mensen die er echt iets aan hebben om dit aan te gaan pakken. Er wordt veel uitgelegd, maar je gaat natuurlijk ook actief aan de slag! Bij Muziekfabriek is nooit iets droge kost, ook van deze workshop maken we een feestje! Dus schrijf je gelijk in!

Hebben we je info ontvangen? Dan nemen we snel contact met je op!

9-14 en 15-99 jaar
een beetje muzikale voorkennis is handig!

1,5 uur of 2×45 min

voor jongeren verdelen we de stof over 2 aparte dagen

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂