Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

in het kort

Muziekfabriek Beesd is een zelfstandige muziekschool net buiten de dorpskern van Beesd, gerund door een dynamisch en enthousiast team muziekprofessionals, onder leiding van (oprichter) Marieke Zevenbergen. 

In de Muziekfabriek komen ambitie, talent, creativiteit en onderwijs bij elkaar. Met 8 docenten, een heel divers muziekles-aanbod en meer dan 130 leerlingen, klinkt er muziek in onze regio! We bieden instrument- en zanglessen, bands, koren en ensembles vanuit een eigen visie, waarin traditionele muziekles hand in hand gaat met hoe mensen nu leren en wat nu werkt. We hebben lessen voor iedereen, van beginner tot semi-professional. Je kunt bij ons ook leren lesgeven. En gebruik maken van onze bandoefenruimte. We zijn een inclusief bedrijf: iedereen is bij ons welkom. 

 

onze visie op muziekonderwijs

Wij geloven dat muziek een groot en belangrijk goed is in het leven. En dat het kunnen maken van muziek in belangrijke mate bijdraagt aan het fysiek en emotioneel welzijn van de mens. Ook geloven we dat talent groeit als het het daglicht ziet. Daarom spelen in onze visie op goed muziekonderwijs twee pijlers en hele belangrijke rol: samenspelen en uitvoeren.

Natuurlijk zijn we gepassioneerd in ons werk: wij leren mensen om zelf óók muziek te kunnen maken, te ontdekken wat dat hen brengt en te ervaren hoe mooi het is om muziek over te brengen op anderen. De Engelse term ‘empowerment‘ zegt het heel mooi: iemand anders in zijn kracht zetten. Wij doen dat door onze leerlingen zo goed mogelijk te leren hoe je het doet, hoe je het goed doet, hoe je jezelf muzikaal kunt blijven voeden en ontwikkelen, ook op de lange termijn. 

Met elke keer dat iemand een liedje zingt of speelt, verspreid de muziek zich- en al het mooie dat muziek met zich meebrengt. Wie er door geraakt wordt, door aangestoken wordt, brengt het wellicht nóg weer verder. Hoe beter de bron, hoe aanstekelijker, hoe beter er geluisterd en onthouden wordt, hoe verder het mooie kan komen. Aan ons de schone taak om ons allerbeste best aan onze leerlingen door te geven! 

samenspelen en uitvoeren in de (les)praktijk

Samenspelen en uitvoeren zie je overal in de Muziekfabriek terug als belangrijke waarden. We organiseren veel activiteiten voor onze leerlingen en zoeken de verbinding op. In lessen vertaalt het zich al snel naar samen met de docent spelen of zingen. In ons cursusaanbod zie je het terug in groepslessen zoals bands, ensembles, groepen en zangkoren. Tijdens de themaweken op onze leskalender staat samen leren ook centraal: we organiseren workshops, jamsessies, zangavonden, masterclasses: met elkaar in verbinding. We organiseren kleine voorspeelsessies en grote concerten. Zelfs onze individuele lesabonnementen bieden niet alleen één-op-één lessen, maar omvatten ook boeiende groepsactiviteiten, workshops en evenementen als integraal onderdeel van het lesprogramma. 

Ook naar buiten toe zoeken we de samenwerking op, door samen te werken met locale verenigingen tijdens evenementen, concerten en vieringen. 

 

openbare - inclusieve - sociale leeromgeving

Muziek is waar het om gaat bij ons. Bij Muziekfabriek Beesd denken we in mogelijkheden, niet in beperkingen. Je mag bij ons zijn wie je bent en vindt bij ons respect voor jou als mens, ongeacht je geloof, gender, aanleg, achtergrond of situatie. Het goede van muziek is ons allemaal gegund èn het verbindt ons allen. Wij zijn daarin thuis. En we vinden het belangrijk dat iedereen zich bij ons thuis voelt. 

We zijn bovendien een leeromgeving. Iedereen verschilt in instapniveau, manier van leren en capaciteiten van onze leerlingen. Toch leren we allemaal muziek maken. Sommige mensen denken dat het geen zin heeft om les te nemen als je niet gelijk de sterren van de hemel speelt, of dat je te oud kunt zijn voor les. In de Muziekfabriek denken we daar heel anders over: je bent nóóit te oud om iets te leren. Sterker nog: als je oud bent, brengt iets nieuws leren je ontzettend veel goeds. We hebben net zo veel volwassen leerlingen als minderjarigen. En Lukt het leren je niet? Dan leren we je graag hoe je leren kunt leren. Muziek is daarvoor misschien wel het ideale middel, want het is leuk materiaal om mee te spelen en zowel foutjes als freewheelen leveren interessante resultaten en inzichten op. Zo is wat frustratie best dragelijk. Bovendien geeft muziek zó veel voldoening als het lukt, dat je niet zo snel de handdoek in de ring gooit.

Muziekfabriek Beesd draagt zo goed mogelijk bij aan het muzikaal niveau in de regio. In samenwerking met Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd e.o.  organiseren we evenementen en acties om muziekonderwijs op de basisscholen te helpen verbeteren, zijn betrokken bij muzikale evenementen om (live)muziek meer plek in de maatschappij te geven en helpen met het *All Stars*-fonds muzikale kinderen die het minder hebben aan een muzikale studiebeurs. 

Wil je meer informatie over de Muziekfabriek en vind je op onze website nog niet wat je weten wilt? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord.

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂