Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

Workshop Podium Performance
Workshop Podium Performance
Workshop Podium Performance
Workshop Podium Performance
Vorige slide
Volgende slide

hoe breng je jouw song óver de bühne?

Als jij regelmatig muziek maakt voor anderen en weet dat er meer uit je performance te halen valt, dan is de workshop podium performance iets voor jou! Zeker als je bij het terugkijken naar jezelf in actie een onprettig gevoel krijgt. Ook als je je gewoon fijner wilt voelen bij het zingen voor publiek en je je graag bekwamer wilt voelen, dan kan deze workshop een groot verschil maken!

In de workshop Podium Performance leer je de performance-technieken om je liedje overtuigend binnen te laten komen bij je publiek. Zodat je je vrij en in je kracht kunt bewegen op het podium. We gaan daarbij uit van wat je zelf al in huis hebt: jouw authentieke zelf. Je leert wat je van jezelf in kunt brengen om met overtuiging te zingen. Je leert praktische hands-on tools: zoals een visueel podium-plan bijvoorbeeld en geluidstechniek, je leert ook ‘waar je het allemaal vandaan kunt halen’. 

inhoud van de cursus

In deze cursus werken we aan de praktische dingen waarmee je elk optreden uit de voeten kunt. De technieken die je aangereikt krijgt, laten je veiliger en zekerder te voelen en brengen je focus naar wat je aan het zingen bent en hoe. 

  • jouw beeld bij je song en daaraan gekoppeld: je interpretatie 
  • jouw beeld van jezelf en daaraan gekoppeld: wat je meeneemt van jouw unieke zelf op de bühne
  • wat je kunt doen met je song, je fysieke aanwezigheid, met het podium, spotlights en publiek
 

praktische informatie

De podium performance workshop wordt gegeven in Muziekfabriek Beesd, waar je geregeld ons podium opstapt. Door de spiegels in de zaal kun je performance een beetje in de gaten houden. We werken in een masterclass-setting: in de omgeving van de andere cursus-deelnemers en de docente, op een podium, maar zonder daadwerkelijk publiek. We zorgen voor een setting waarbij we het positieve bevestigen, respectvol met gevoelens van kwetsbaarheid omgaan en we tot voorbeeld en inspiratie zijn voor elkaar.

Ter voorbereiding van deze workshop leer je één liedje (zelf kiezen) helemaal uit je hoofd, zowel qua melodie en vorm als eventueel tekst. 

De workshop is ideaal als je weleens de bühne op gaat. Muziekfabriek Beesd organiseert kleine en grote optredens voor publiek: super oefenstof voor je performance! Deze workshop wordt regelmatig georganiseerd in de aanloop naar onze uitvoeringen.

over de docent

Marieke Zevenbergen is naast piano-en zangdocente ook professioneel zangeres, vocal-coach en een ervaren performer, onder andere in ‘Fleetwood Back’, een Fleetwood Mac tribute-band, als bandleider van-, en zangeres in de 9-koppige band Godiva, jazz- en easy listening ensembles en Pur Sang. Daarnaast leidt ze een popkoor, geeft ze zangworkshops en privélessen aan zowel professionele-, als amateur-zangers, waarin zowel zangtechnische-, als interpretatie-en performance technieken lesstof zijn. Muziekfabriek Beesd is gericht op het jezelf als performend persoon ontplooien. Marieke’s aanpak zit boordevol trucs die werken en loodst je op een positieve manier, pretentieloos en vol humor door de workshop heen. Het zal je verrassen hoe praktisch de tips en trucs kunnen zijn, hoe hands-on ze toegepast kunnen worden en hoe leuk het kan zijn om te (leren) performen!

gevorderde muzikanten & zangers

12-99 jaar

 

1,5 uur

<21 jaar €37,50
>21 jaar €40 incl. BTW

Lesabonnee? Dan doe je gratis mee. Schrijf je wel even in!

Schrijf je nu in voor de workshop Podium Performance (gevorderden)

Ik wil me graag inschrijven voor de workshop podium performance

Wil jij de volgende stap maken in je presence On Stage? Vul je gegevens in en schrijf je gelijk in. We nemen snel contact met je op. 

Vol = Vol. Geen plek meer? Dan plannen we zo snel mogelijk een nieuwe datum in.

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂