Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

Individuele Zangles
Vorige slide
Volgende slide

In zangles draait alles om de ontwikkeling van jouw stem en jouw zangtalent. Je leert beter zingen, méér kunnen met je stem en zeker weten hoe je van je stem op aan kunt. Daarnaast besteden we aandacht aan wat je allemaal kunt doen aan hoe je liedje overkomt.

wat houdt individuele zangles in?

Bij individuele les heb je een eigen vaste docent die jou de handvatten geeft om je stem zó te gebruiken dat je songs zo klinken zoals jij wilt. Jouw klankideaal staat hierbij bovenaan: je leert zingen zoals je zelf mooi vindt. Je leert wat jouw stem allemaal al in zich heeft en hoe je stem goed functioneert. Je kiest zelf je songs. Heb je daar een beetje sturing of inspiratie bij nodig, dan geven we die. Tijdens de les komen technische aspecten (zoals adem, bereik en klankkleur) aan de orde, maar ook hoe je je liedje goed overbrengt op je toehoorders. Alle zanglessen zijn op basis van de methode Complete Vocal Technique (CVT). We maken onderscheid in les op level 1 (basis: beginners en licht gevorderden) of level 2 (advanced: vergevorderden of intensief traject).

individueel en toch samen

Jouw zangdocent maakt samen met jou een ontwikkelingsplan om alles uit jouw muzikantschap te halen: groei, plezier of natuurlijk allebei. Muzikaal samenwerken en uitvoeren zijn belangrijk voor muzikale ontwikkeling en maken dan ook deel uit van het lesprogramma. Zo werk je af en toe samen met andere zangers en instrumentalisten in een band of ensemble, bij workshops, opnames etc. Dat is niet alleen gezellig en inspirerend en het geeft je bovendien waardevolle inzichten, leerzame ervaringen en een gericht doel om aan je stem te werken.

praktische lesinfo

Je docent begeleidt je tijdens je les op de piano. Meezingen met een karaoke-versie op YouTube of Spotify kan natuurlijk ook. Als dat handig voor je is, krijg je (soms) les met microfoon. Wil je daarnaast meer weten over muziektheorie, noten lezen, solfège, akkoorden maken en jezelf begeleiden op piano? Of wil je een auditie voorbereiden? Dan maken we dat natuurlijk onderdeel van je lesprogramma.

Onze zangdocenten werken met CVT: Complete Vocal Technique. CVT is zo populair, omdat het super goed werkt voor alle zangers, op welk niveau en met welke soort muzikale voorkeur dan ook. We volgen nauwlettend alle CVT-ontwikkelingen. Zo nemen we altijd de laatste inzichten mee jouw les in. Omdat Marieke (Zevenbergen) onze zangdocenten eerst traint, herken je ‘de Marieke-manier’ in alle zanglessen, van wie je ook les krijgt. Haar inzichten en visie, inzichten, tips & trucs zijn verweven in alle lessen.

voor wie?

Voor iedereen die wil zingen! Alhoewel we ook zeer gevorderde zangers en af en toe professionals lesgeven, verwachten we helemaal niet dat je al veel ervaring hebt of van jezelf vindt dat je een hele goede zangstem hebt. Veel leerlingen komen met weinig zelfvertrouwen en nul ervaring binnen. Zangles is voor iedereen, van alle leeftijden bovendien. We hebben bij Muziekfabriek net zoveel volwassenen op les als kinderen, in de leeftijd van 4 tot 80 jaar. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze een interessante en waardevolle ontwikkeling in zichzelf aan het doormaken zijn. Die is altijd waardevol, hoe jong of oud iemand ook is.

Let op: de minimale leeftijd voor privéles is 11 jaar, zonder uitzondering. We raden onze Supermaestro-cursus aan voor jonge kinderen (veel zingen! maar ook de noodzakelijke bredere muzikale vorming) en Beesdse Bende als een geschikte (en gezellige) ‘vooropleiding’ voor onze jongere zangers.

Bij wie heb je les?

Onze zangdocenten hebben ieder hun eigen kwaliteiten, specialiteiten en mogelijkheden qua beschikbaarheid. Kom je bij ons lessen? Dan proberen we een optimale match te maken, passend bij jouw ontwikkelingswensen. Ben je onder de 14 jaar? Dan begin je sowieso bij Sem of Rosa (level 1: beginners en licht gevorderden). Sem en Rosa kunnen je beiden uitstekend vooruithelpen om je de basiskennis van CVT bij te brengen (handig!). Ben je 14 of ouder? Dan kijken we op basis van je wensen, je leerpad en de mogelijkheden in de planning of Sem, Rosa of juist Marieke (level 2: advanced) de beste match voor je is. 

11 tot 99 jaar

20 min/week (<15j)
30 min/week 
60 min/week 

Verder ontwikkelen?

> zing in
Beesdse Bende , CloseHarmonyClass of Popkoor BasedOn 

> Vocal Academy of Vocal Academy for kids 

Proefles Individuele Zangles Level 1 (basis: beginners en licht-gevorderden)

Proefles Individuele Zangles Level 2 (advanced: (ver)gevorderden)

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂