Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

bereid je voor op jouw moment
praktisch * technisch * theoretisch*
sta sterk in je schoenen
* toelatingsexamen * auditie * solo *
persoonlijke begeleiding
* maatwerk * grootste bottleneck eerst * toegewijde docenten
Vorige slide
Volgende slide

zelfverzekerd je audities door

Succesvol en met vertrouwen auditie doen? In ons auditietraject begeleiden we je op de weg naar je volgende grote stap. Misschien doe je auditie voor een rol in een muziektheaterstuk, voor een projectkoor of solo, doe je mee aan een zangwedstrijd of wil je als leadzanger aan de slag in een professionele band. Of wil je toelatingsexamen doen voor een muziekvakopleiding, zoals het conservatorium, musicalacademie, popacademie of rockacademie. Wat het ook is: we bereiden je grondig voor, zodat jij het beste van jezelf kunt laten zien. 

Tijdens onze auditietraining krijg je de unieke kans om je onzekerheden grondig aan te pakken. Ons team van ervaren zangcoaches en muziekprofessionals staat voor je klaar om je daarbij te begeleiden. We onderzoeken eerst waar je nu staat en maken een realistische inschatting van je kansen. Daarna weet je wat ervoor nodig is om jouw doel haalbaar te krijgen en maken we samen een plan om jou klaar te stomen. 

Soms bestaat onze bijdrage uit het fixen van nog een paar kleine dingetjes: even meedenken waar nog puntjes op de i gezet kunnen worden. Bij Maureen's auditietraining bijvoorbeeld. Maureen was een andere opleiding gestart na haar middelbare school en had zodoende al een jaar geen les meer. Het kriebelde toch enorm. Ze kwam vlak voor haar auditie nog even bij ons terug. Na 2 lessen en daarna heel gericht oefenen, werd ze aangenomen. Zie hieronder haar eigen verhaal:  

9 tot 99 jaar

maatwerk: losse lessen

ook interessant:

> onze eigen vocal academy vocal academy for kids

Maureen de Haas over haar ervaring bij de Muziekfabriek

auditietraining

“Begin 2023 heb ik besloten om auditie te doen voor de Nederlandse Musical Academie. Hiervoor heb ik al een aantal jaren zangles gehad bij Marieke waarbij ik door haar goede tips en haar fijne manier van lesgeven erg ben gegroeid in mijn manier van zingen. Naast normale zanglessen heb ik ook een tijdje pianolessen gevolgd en heb ik performancelessen gehad van Marieke. De afgelopen 2 jaar ben ik gestopt met lessen vanwege tijdgebrek, maar toen ik deze auditie ging doen heb ik Marieke geappt of ze mij kon helpen. Marieke heeft twee lessen voor mij ingepland en samen zijn we aan de slag gegaan met de auditienummers. De tips van Marieke waren super fijn en heel erg werkbaar. Ik had ik mijn vertrouwen helemaal terug. Na twee zanglessen was ik zelfverzekerd genoeg om de audities in te gaan. Met als resultaat dat ik ben aangenomen. Het fijne aan deze zangschool is dat je hier echt jezelf kan zijn en dat er super veel tijd voor je gemaakt word.”

auditietraining portfolio

In auditietraining komt alles aan bod wat je helpt om sterk in je schoenen te staan. We putten daarvoor uit de volgende elementen:

 • Interpretatie: train je overtuigingskracht op basis van jouw tekstbeleving;
 • Virtuositeit: klankkleur en dynamiek. Wat werkt voor jouw interpretatie?;
 • Performancekracht: authentiek en zonder schroom je stuk overbrengen op je toehoorder(s);
 • Podiumplan: een concreet plan om je vrij de ruimte voor je in te laten nemen;
 • Auditiesetting: oefen in het zelfverzekerd beantwoorden van kritische vragen;
 • Plankenkoorts en performancestress: leer hoe je je zenuwen kunt bedwingen en jezelf de baas blijft;
 • Stemtechiek: de puntjes op de i;
 • Repertoire: advies voor  een liedkeus die past bij *wat de setting verwacht, *jouw stem en * jouw persoonlijkheid.


We beginnen met wat voor jou de grootste bottleneck vormt. In onze lesruimte zijn alle faciliteiten aanwezig om een auditiesetting te creëren en te werken aan performance. In de spotlights en op een podium werk je concreet aan je doelen. Zo geef je op het Moment Suprème alles wat je in je hebt en krijgen je toehoorders de allerbeste versie van jouw songs te horen.

Voor toelatingsexamenvoorbereiding kunnen we je ondersteunen met:

 • Muziektheorie: notenleer, akkoorden;
 • Solfège;
 • Zingen van bladmuziek;
 • Harmonieleer;
 • Gehoortraining;
 • Ritmiek;
 • Arrangeren.

Voor een muziekvakopleiding geldt dat je kans om toegelaten te worden aanzienlijk groeit als je theoretisch goed beslagen ten ijs komt en goed kunt benoemen wat je hoort en doet. Sem had de mogelijkheid om een aantal maanden 'intern' als stagiair mee te draaien. Naast de vele lessen die ze bijwoonde (en soms gaf) gaven we de technische beheersing van de liedjes voorrang en focusten we later op het muziektheoretische gedeelte. Sem deed auditie bij meerdere conservatoria en koos vervolgens tussen twee opleidingen.

Julia maakte in de Covidperiode de stap om zang en songwriting te gaan studeren. Marieke trainde haar een half jaar vocaal, theoretisch en met haar performance. Ook schreven we een aanbevelingsbrief voor haar.

onze belofte

Wat jij precies nodig hebt, hangt helemaal af van waar jij nu staat. Daarom is de inhoud van de auditie-training 100% maatwerk. Onze docenten doen er alles aan om jou gerichte ondersteuning te geven en schromen niet om je waar mogelijk te introduceren waar in hun eigen professioneel netwerk. Ze stimuleren je om kansen te pakken, bijvoorbeeld door je te attenderen op mogelijkheden om op te treden.

Grijp nu je kans en geef je zangcarrière de beste start mogelijk! Neem vandaag nog contact met ons op voor een intakegesprek en ontdek hoe onze auditietraining je kan helpen.

Inschrijving Intake Auditietraining

Ik wil me graag inschrijven voor auditietraining

Sta jij straks sterk in je schoenen tijdens jouw auditie? Vul je gegevens in en schrijf je gelijk in. We nemen snel contact met je op! 

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂