Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

Jamsessie

kom jammen!

Elke maand is er een JAM in de Muziekfabriek. Iedereen die een instrument bespeelt (en/of zingt) en zin heeft om live muziek te maken met anderen, is hierbij van harte uitgenodigd om mee te komen spelen. Ben jij een toegewijde gitarist, toetsenist, drummer of bassist? Live samenspelen met gelijkgestemde muzikanten geeft ontzettend veel energie! En de uitgelezen kans om je muzikale vaardigheden te verfijnen en ze te delen met andere muzikanten.

wat is jammen?

Jammen is muzikaal los gaan op een vaste ondergrond. Je maakt met elkaar een betrouwbaar kader, een groove, waarop je -ieder op z’n eigen moment- vrij kunt experimenteren. Je bent tijdens het jammen zowel creatief als dienstbaar: het is geven en nemen. Iemand start een song, als die eenmaal staat, kun je daarop gaan experimenteren. Iedereen die zijn weg een beetje weet op een instrument kan meedoen. Iedereen is welkom om mee te doen, in alle stijlen muziek. 
 

hoe werkt het?

De sessie wordt geleid door toetsenist Leo Castelijn en Muziekfabriek eigenaar Marieke Zevenbergen. Met een beetje mazzel zijn er meerdere docenten aanwezig, dus grijp je kans en jam met ons mee. Het is slim om een lijstje mee te nemen van songs die je zou willen doen en als je de toonsoort daarvan ook weet, is dat helemáál mooi. Hou er vast een beetje rekening mee dat je soms best lang een groove speelt, om de ruimte te maken voor de anderen om een solo te pakken. Sterker nog: geef je solo ook eens weg aan een andere muzikant, door die uit te nodigen om in te springen! Wil je weten wat er zo’n beetje gespeeld wordt in de jamsessies de laatste tijd? Er is een songlijst beschikbaar in onze Jamsessie-whatsapp-community group.

instrumentarium

Er is een PA en backline, inclusief drumstel, basversterker, gitaarversterker, digitale piano en natuurlijk microfoons. Je kunt desgewenst onze bas, electrische of akoestische gitaren gebruiken als je niks mee hebt. Als je gitaar of bas of een blaasinstrument speelt: fijner als je je eigen instrument meeneemt! 
 

jouw bijdrage: een heel goed doel!

Voor onze leerlingen zijn de jamsessies onderdeel van het lesaanbod. Zit dit niet in jouw lespakket? Dan betaal je een symbolische Theezakjes-tarief: 10 euro entree (te voldoen per betaalverzoek) voor het gebruikmaking van onze kraan en de waterkoker.
Met jouw bijdrage help je de Stichting Muzikale Ontplooiing Beesd en Omstreken (SMOBEO) aan 
1) afbetaling van de lening voor onze vleugel;
2) het *All Stars*-fonds, voor kinderen met muziektalent waarvan de ouders de muzieklessen niet kunnen betalen;
3) de organisatie van mooie muziekevenementen in Beesd en omstreken.

Geen zin in thee, koffie of water? Neem gerust een eigen drankje mee waar je van houdt. Wij hebben geen horeca-vergunning, mogen niet schenken en doen dat dan ook niet. 

15-99 jaar

20:30-23:30

Theezakjes-tarief, zie beschrijving. 
Abonnementsleerlingen jammen kosteloos mee. 

 

Jammen kan (bijna) maandelijks op:

  • Vr 05-07-2024 20:30

Ik schrijf me in voor de Jamsessie

Ik wil me graag inschrijven voor de Jamsessie!

Jam je mee of kom je een keertje kijken hoe dit gaat? Schrijf je in!

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂