Muziekfabriek Beesd
Ridderslag 9a
4153 XG Beesd
Tel: 06 53 78 58 93
IBAN: NL68 KNAB 0516 3309 42
BIC: KNABNL2H
KVK: 30264473

Team

Ons team bestaat uit gedreven vakspecialisten met één been stevig in de beroepspraktijk en een warm hart voor goed muziekonderwijs. Maak kennis met onze mensen vóór-en achter de schermen:

“Ik kom uit een enorm muzikaal nest! Mij ouders waren dwarsfluitdocente en concertpianist, die ook pianodocent, koordirigent en zangdocent was. Zingen deed ik al snel en toen mijn handen eenmaal de toetsen konden raken, speelde ik piano. Daar kreeg ik ook les in, niet van mijn ouders. Dat werkt niet 🙂 

De klassieke pianoles verruilde ik op m’n 14e voor de stoerdere Basgitaar. In het muziekschool-combo hadden ze ook een zangeres nodig. Schoorvoetend deed ik dat dan maar. Tegelijkertijd. Dat dat heel bijzonder was, dat had ik niet door, zelf dacht ik vooral dat ik het allemaal helemaal niét kon. En ik wilde zeker NIET de muziek in, zoals mijn ouders. 

Het liep helemaal anders: Vanaf 2004 ben ik uitvoerend pop/jazz-zangeres. En de boeker en de bandleider van mijn bands. Ik studeerde lichte muziek zang (jazz) aan de Schumann Academie in Utrecht. Heel even had ik een eigen boekingskantoor voor livemuziek. Na een poosje ging ik zangles geven en kwam mijn pianospelen op een veel hoger plan. Voor ik het wist gaf ik ook pianoles. Nu geef ik zowel klassiek solopiano-les als ook popmuziek. Vooral het neerleggen van een toffe begeleiding op de piano of een mooie invulling van een band-partij is in popmuziek mijn ding. Een ontzettend leuke combinatie!”

Marieke Zevenbergen

oprichter, vocal coach & pianodocente

Hoi, ik ben Marieke, zangeres, zang-en pianodocente. En de oprichter van de Muziekfabriek. 

Ik geef les sinds 2005. In 2016 richtte ik Zangschool Beesd op en in 2020 Muziekfabriek Beesd. Die twee zijn nu samen. Als leider van het Muziekfabriek-team strooi mijn enthousiasme, visie en energie om me heen en bedenk en regel ik van van-alles-en-nog-wat. 

Kom je bij mij op les, dan breng ik je met veel enthousiasme en energie mijn kennis en ervaring over. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak bij me voelt en dat ik je kan inspireren. Jou zo ver brengen als je in je hebt: dat is mijn missie! 

Zangles geef ik op basis van CVT (Complete Vocal Technique). Mijn lessen hierin kreeg ik hoofdzakelijk van Eva Wilms, CVT Master in Nederland. Meerstemmige samenzang is mijn passie en dat is dan ook mijn expertise geworden. Dat komt goed van pas als vocal coach van popkoor BasedOn,  jongeren vocal group Beesdse Bende en Close Harmony groepen. Ik geef workshops over zangtechniek, ook aan koren, om ze te helpen met klankvorming, techniek en performance. Van alle docenten ben ik de meest ervaren kracht.  Daarom focus ik me op volwassen zang-en pianoleerlingen en performance coaching. Ook voor audities en ons Vocal Academy traject ben je bij mij aan het juiste adres. 

Naast vocal coach ben ik uitvoerend zangeres, altijd met live-musici. Huiskamerconcerten zijn mijn lievelingssetting: fijn dichtbij de mensen, echt contact maken! Mijn netwerk van musici, technici, boekers en andere muziekprofessionals is heel groot. Dat gebruik ik dan ook om contacten te leggen voor mijn studenten om hun weg ook beroepsmatig te vinden in muziek

 

Over Zingen: “Je stem ontwikkelen is ‘a lovely ride’ in het prettig gezelschap van: jezelf! Als jouw docent mag ik naast je staan en je leren sturen en schakelen. We zorgen we er samen voor dat jij een bekwaam chauffeur wordt over jouw klankmogelijkheden. Mijn job is om het beste uit je naar voren halen: je bewust maken van wat je doet, je kennis laten maken met hoe je kàn klinken en je zo ver te krijgen dat jij jouw unieke mogelijkheden ook echt gaat benutten. Daarvoor haal ik echt alles uit de kast: techniek, maar ook voorbeelden en ervaringen. En soms een beetje verbeeldingskracht

 

Mees Thijssen

drumdocent, bandcoach, pianodocent

Mees Thijssen (Beesd ’99) speelt al sinds zijn zevende drums en vanaf dat moment is de liefde voor muziek alleen maar gegroeid. Op de middelbare school wist hij al dat hij Docent Muziek wilde gaan studeren. Hij wist het zó zeker, er was niet eens een plan B.

En zo liep het ook: hij ging studeren aan de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg (Het Tilburgs Conservatorium). Daar verbreedde hij zijn muzikaliteit flink, met gitaar, piano, basgitaar en zang. Tijdens zijn stages kwam hij erachter dat hij muziek maken met leerlingen samen het vetst vindt en dat is dan ook zijn doceer-stijl geworden. In 2021 studeerde hij Cum Laude af en start hij naar eigen zeggen met het mooiste vak van de wereld. Dat is ook het moment waarop hij bij ons is begonnen met lesgeven.

 

Samen muziek maken is het allerleukst. Dat kwam al heel goed uit als ontwerper van de nieuwe onderwijsmethode voor het toelatingsjaar van de Rockacademie, maar onze Muziekfabriek-leerlingen profiteren daar ook van! Mees geeft natuurlijk drumles en geeft leiding aan onze Bandstands! Maar hij geeft ook pianoles, aan beginnende leerlingen. Als het een keer nodig is, kan hij je ook prima dingen uitleggen over de bas en de gitaar, dat speelt hij ook 🙂

Sem, hierboven op haar octaafmandoline: “Ik hou van heel veel verschillende soorten muziek. Mijn favorieten zijn o.a. Woodkid (orkestrale chamberpop), Jon Bellion (urban pop), Punch Brothers (progressieve bluegrass – weer iets heel anders) en Dodie (singer-songwriter). Daarnaast ben ik compleet weg van musical/theater en orkestrale muziek. Gooi er maar een Franse Hoorn in… dan hou ik er sowieso van  Mijn favoriete musical-songs zijn Disney songs! En: als ik eventjes alleen echt wil luisteren, zet ik een playlist van de klassieke componisten Saint-Saëns of Tchaikovsky op.”

 

Sem Verhaere

zangdocent & pianodocent & songwriting

Sem’s muzikale ontdekkingsreis begon op haar 11e, op zangles bij Marieke. Het keyboard dat met kerst het huis binnenkwam, had op haar een magische aantrekkingskracht en zette haar muzikale ontwikkeling in een enorme stroomversnelling. Al gauw bleek dat deze creatieve eigenzinnige duizendpoot van muziek haar vak wilde maken. Inmiddels studeert Sem af aan het conservatorium, met als hoofdvak singer-songwriter en absolute passie: musical.

 

Door een tussenjaar in opleiding bij Marieke (2018-2019, toen de Muziekfabriek nog Zangschool heette), heeft Sem veel leservaring opgedaan en kan mede hierdoor ontzettend goed overweg met jonge leerlingen. Ze geeft sinds 2021 als zelfstandige docente les bij ons en werkt net als Marieke met de lesmethode CVT (Complete Vocal Technique). Tijdens haar lessen is Sem heel spontaan en hartelijk. Ze is is creatief, energiek, eigenzinnig en heel geïnteresseerd in mensen.

Als componist (songwriter dus) schrijft ze heel ‘eigen’ liedjes. Dat doet ze ook samen met andere componisten en producers. Ze treedt graag op met eigen liedjes. Je vind Sem op YouTube onder SemNoa en haar Insta is @semnoa. Naast het zingen speelt Sem ook piano, ukelele, gitaar en octaafmandoline.

Sem hoopt dat ze later haar geld kan verdienen met songs schrijven en altijd verhalen via de muziek mag blijven vertellen (of de nieuwe songwriter bij Disney te mogen worden… dat is haar droom!)

 

Boris Wiltenberg

gitaardocent, basgitaardocent & bandcoach

Al vanaf zijn 15e is Boris (’92) verknocht aan de gitaar. Hij wist zijn weg op het instrument al snel te vinden en speelde dan ook al gauw in diverse bandjes. Na de middelbare school studeerde hij eerst gitaar aan de Nederlandse Popacademie en leerde daarna nóg een beetje verder aan het conservatorium in Arnhem. 

Boris’ eigen muzikale achtergrond ligt in blues, pop, rock & jazz. Zijn grote inspiratiebronnen zijn dan ook gitaristen als Mark Knopfler (Dire Straits), John Mayer en Eric Clapton. Momenteel speelt hij in de bands Morning Daze en Ismene. 

Samenspelen heeft een hele een grote waarde in Boris’ muzikale visie en dat geldt zowel voor het muziekmaken als voor de les: door muzikale kruisbestuiving kom je tot liedjes, grooves en sounds die zich anders nooit gevormd zouden hebben. Niet voor niets speelt Boris in de les dan ook met je mee en leidt hij “BandStands”.

In Boris’ lessen is één ding het allerbelangrijkste: je instrument kennen en beheersen, zodat je je snel vrij kunt voelen om te spelen wat je wilt. Dat is super leuk! De theoretische basis hoort daar ook bij: die zorgt ervoor dat je snapt wat je doet en dat geeft je de stabiele basis om creatief te zijn.

 

“Mijn moeder is pianiste en gaf thuis pianoles. Daardoor was er altijd muziek in huis. Als kind pingelde ik wel eens op de piano, maar les van je moeder werkt niet zo goed. Verstopt achter de bank in de woonkamer stond ook een gitaar. Daar mochten we niet aankomen. Dus dat was precies wat ik wilde leren spelen.

Toen ik een jaar of 10 was, ging ik op gitaarles. Ik speelde klassiek en Spaans. Ik heb even elektrisch gitaar geprobeerd, en met een bandje meegespeeld. Maar akoestisch vond ik het leukste. In mijn studententijd ben ik gaan zingen. Eerst solo, maar ik ontdekte al snel dat samen zingen veel leuker is. Dus zong ik bij een aantal koren, en heb er ook eentje opgericht met een studiegenote. Dat is een operettekoor geworden dat nog steeds bestaat (Carmina Ludicra).

Na mijn studie filosofie ben ik gaan werken voor de overheid. Dat doe ik nu nog steeds. Maar ik deed ook altijd vrijwilligerswerk met kinderen, zoals het begeleiden van kindervakantie-weken, werken bij de kindertelefoon en voorlezen. Daar wilde ik meer mee doen. Zodoende deed ik de PABO, in deeltijd, met daarbij de vakspecialisatie muziek. Nu kan ik twee passies combineren: werken met kinderen en muzikaal verbinden. Vanuit de PABO heb ik een stevige basis met didactische handvatten om aan te sluiten bij wat kinderen nodig hebben. Zo kan ik makkelijk inspelen op wat de kinderen interessant vinden. Maar ook een brede interesse aanwakkeren voor andere muziekstijlen, of muziektheorie. 

Yentl Demirel

muziekpedagoog - opperhoofd van DoReMinis & SuperMaestros

Yentl (Deil) is al vanaf 2021 onze enthousiaste, toegewijde kids-muziek-juf. Haar passie voor kinderen en muziek leidde er toe dat ze (naast een heel ander werkveld) leerkracht is, met als vakspecialisatie muziek voor het jonge kind.

Yentls kijk op ‘muziekles geven’

“Net zoals een lichaam behoefte heeft aan voedsel, heeft de geest behoefte aan expressie en zingeving. Die van kinderen net zo goed als die van volwassenen! Muziek is één van de manieren om hiermee bezig te zijn. Je leert je uitdrukken, en je muzikaal te verbinden met anderen. Mijn belangrijkste doel is dat de kinderen ervaren hoeveel plezier ze kunnen hebben in muziek. Dat ze zin krijgen in muziek, dat hun zelfvertrouwen groeit, en dat ze nieuwsgierig worden naar méér. Dat ze de basisvaardigheden ontwikkelen die je gebruikt om een heel leven lang muziek te blijven maken.

Muziek is altijd in het hier en nu. Je maakt het mee en je doet het samen. Elke leerling en elke les is weer anders. Ik kom altijd vrolijk terug van muziekles geven. Soms sta ik echt versteld van wat een kind kan leren! Ik heb afgeleerd om te denken dat iets ‘te moeilijk’ is. Het startpunt is enthousiasme en inspiratie. Dan zoek ik daarbij oefeningen, spelletjes en opdrachten die de leerlingen verder helpen in hun muzikale ontwikkeling. Elke les komen meerdere pijlers aan bod, maar zingen en bewegen doen we altijd. Daarnaast werken we aan instrumenten bespelen, luisteropdrachten en (beginnend) notenleer. 

Van wat voor soort muziek hou je zelf?

“Eigenlijk van veel soorten muziek. Maar in het bijzonder van wereldmuziek, filmmuziek, van oude swing-jazz, van minimalistische klassieke muziek. Goede kindermuziek kan ik ook waarderen. En héél af en toe houd ik van lekker dansen op techno!”

Toen mijn moeder verhuisde bleef er een piano ‘over’, die nu bij ons in huis staat. Daar speel ik graag op. In de tussentijd heb ik ook nog even klarinet gespeeld, en een poos cello. In huis verzamelen zich ‘als vanzelf’ allerlei instrumenten: een steeldrum, percussie-instrumenten, melodica, ukelele, … Je bent nooit te oud om te leren! 

Rosa de Groot

zangdocent & songwritingdocent

Rosa is singer-songwriter en zangeres en is afgestudeerd aan de Nederlandse Pop Academie. Nèt lekker bezig aan de start van haar muziekcarrière, hakte de pandemie haar vliegende start compleet in mootjes. Zodra zingen en optreden weer mocht, richtte Rosa haar muziekprofessie opnieuw in. En wel op basis van 2 belangrijke peilers: werken in de muziek als vakdocent zang en invulling geven aan zelf-de-bühne-weer-op en haar eigen muzikantschap.

Bij Rosa draait alles om creativiteit. Het liefst zou ze de hele dag in de studio zitten, liedjes schrijven en experimenteren met geluid en instrumenten. ‘Je hoort wel eens van die verhalen over artiesten die vanuit hun zolderkamer complete albums in elkaar knutselen. Zo iemand ben ik ook! Voor mij als docent is het dan ook belangrijk om over te brengen op mijn leerlingen dat creativiteit geen grenzen kent. Ook als je het liefste covers zingt, is het altijd leuk om te kijken hoe je er jouw eigen draai aan kan geven.’

Door nu ook les te geven kan Rosa haar enthousiasme over hoe mooi de stem is als instrument om je uit te drukken kwijt, en hoopt ze ook haar passie over te brengen van het zelf muziek schrijven en creatief zijn in muziek. 

Rosa rondde het intensieve leertraject bij Marieke af (De Vocal Academy) om zangles te kunnen geven als vakdocent in Muziekfabriek Beesd. Ze geeft net als Marieke les in CVT, complete vocal technique. Rosa geeft les aan volwassenen en jongeren.

Rosa begon op haar 15e met het zingen in een coverband. Al snel kwam ze erachter dat ze niets liever deed dan zingen, en kwam bij Marieke op zangles terecht. Geïnspireerd door artiesten als Joni Mitchell en Fleetwood Mac begon ze haar eigen, Engelstalige nummers te schrijven. In 2014 deed ze mee aan het TV programma de Beste Singer Songwriter van Nederland, waarmee ze op nationale tv te zien en horen was. 

In 2016 startte ze haar opleiding aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Met als hoofdvak Songwriting zat ze hier goed op haar plek. In haar eerste jaar bracht Rosa met de band ‘Silhouettes’ een EP uit. Een jaar later gooide ze het roer om door te focussen op haar eigen geschreven nummers. Via het excellentie-traject van haar opleiding volgde er een EP met alleen Rosa’s eigen werk: haar debuut als solo-artiest is de EP ‘The Whole Drive’ (juni 2019), onder de naam Ismene, Rosa’s tweede naam. Ze speelt hierbij gitaar en piano, soms met band, soms alleen.

 

Aanvragen Info pakket

Een app sturen
Hulp nodig?
Whatsapp
Hallo! Kunnen we je ergens bij helpen? We zijn niet zo makkelijk bereikbaar als we aan het lesgeven zijn, maar als je je berichtje hier appt nemen we snel contact op. Wil je je inschrijven voor een cursus of een proefles afspreken? Vul dan alvast het aanvraagformulier in 🙂